Zasedací místnosti MÚ Vizovice

Návrh redesignu zasedací místnosti pro městský úřad. Zde větší ze dvou zasedacích místností propojených posuvnými dveřmi (na druhém obrázku výchozí stav).

Kromě moderního vzhledu se myslelo i na moderní možnosti jednání a promítání. Jedno ze dvou současných pláten s projektorem zůstává. Do čela místnosti se však nad kryty radiátorů umístila TV skříň - z venku obrandovaná znakem města, který je umístěn na dvou posuvných dvířkách, které ukrývají zmíněnou smart TV. Po obou stranách je vedle skříňe v dřevěném dekoru dekorativní stěrka.

Jednací stoly mají všechny vestavné zásuvky i s USB připojením. Po obou stranách jednacích stolů pak lemují místnost nástěnné lavice. Pro další přísedící během jednání města.Po obou stranách jednacích stolů pak lemují místnost nástěnné lavice. Pro další přísedící během jednání města. Ty jsou doplněny mobilními stolky pro odložení drobností. Na jedné straně místnosti je použitý akustický lamelový obklad s bílým filmem jako podklad. Díky tomu působí lamely vzdušněji, jako by byly instalovány přímo na stěnu.

Mezi oběmi místnosti je skleněná dělící posuvná stěna. Menší zasedací místnost má za úkol působit komornějším, více útulným dojmem. Využívat by ji tak měli pro menší jednání či jednání v rámci týmu. Větší místnost slouží pro větší jednání a setkání veřejnosti. Pro jednání zastupitelstva pak právě posuvná stěna umožňuje propojení a využití obou místností.

Menší zasedací místnosti je propojená s hlavní místností posuvnými skleněnými dveřmi pro potřeby propojení obou při velkých jednání zastupitelstva, zároveň neubírají denní světlo při jejich zatažení.

Tato místnost má působit komorněji a útulně, vybízet k jejímu využívání zaměstnanci úřadu i při menších poradách a setkání. Tento prostor tu v současnosti pro zaměstnance chyběl a tato část zasedaček nebyla mimo jednání zastupitelstva využívána vůbec.

Opakují se zde stejné prvky jako vedle - obklad radiátorů, dekorační stěrka na stěně za TV, akustické lamely na jedné ze stěn. Židle a stůl jsou stejné jako vedle, nad stolem je použito designové svítidlo. V místnosti jsou použity závěsy, krom stínící funkce opět pomáhají většímu dojmu útulna. K tomu dále napomáhá i zelená stěna ze živých rostlin.

Spolu s návrhem moderního redesignu zasedacích místností se řešila změna i chodby k nim přiléhající, kde je prostor pro čekání návštěv pracovníků vedení města.

Prvek dřevěných obkladů na stěně z části zůstává, je však nahrazen modernějším dekorem. Kazetový strop je nahrazen SDK pohledem s lineárními svítidly. K čekání zde slouží sedací souprava s křeslem ve žluté barvě, která vychází z vizuální identity města.
Adresa kanceláře
Zlínská 1323
76312 Vizovice

Areál PKN nábytek s.r.o.
Kontakty
Telefon:
+420 608 177 173

E-mail:
vendula@kamencakovadesign.cz
Fakturační adresa
Ing. Vendula Kamenčáková
Polní 1351, 76312 Vizovice
IČO: 01396919

Nejsem plátce DPH.
Bankovní účet: 242903413/0600